Στις 19-11-2014 στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Αιτ/νίας και ανάδειξης αντιπροσώπων για την ομοσπονδία.
Στις εκλο­γές αυτές συμ­με­τεί­χε για πρώτη φορά η ΑΣΚΙ ΕΦΟ­ΡΙΑ­ΚΩΝ, με ψη­φο­δέλ­τιο που συ­γκρο­τή­θη­κε την τε­λευ­ταία κυ­ριο­λε­κτι­κά στιγ­μή και ως ανά­γκη να εκ­φρα­στεί ο κό­σμος της ερ­γα­σί­ας που πλήτ­τε­ται  και δια­φω­νεί με την ασκού­με­νη νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη αντερ­γα­τι­κή πο­λι­τι­κή και τον κυ­βερ­νη­τι­κό συν­δι­κα­λι­σμό που τη στη­ρί­ζει και απέ­να­ντι στην λο­γι­κή και τους τα­κτι­κι­σμούς ΠΑ­ΣΚΕ-ΔΑ­ΚΕ να συ­γκρο­τή­σουν από κοι­νού το δήθεν ανε­ξάρ­τη­το ψη­φο­δέλ­τιο Συ­νερ­γα­ζό­με­νοι Εφο­ρια­κοί.
Μέσα σε ένα γε­νι­κό­τε­ρο κλίμα, ανα­σφά­λειας και πί­ε­σης για τους ερ­γα­ζό­με­νους, η ΑΣΚΙ ΕΦΟ­ΡΙΑ­ΚΩΝ κα­τά­φε­ρε να εκλέ­ξει 1 μέλος στο Δ.Σ. με πο­σο­στό 18,02%  και 1 αντι­πρό­σω­πο για την ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. με πο­σο­στό 18,75%, ενώ ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που κα­τέ­βη­καν σε κοινό ψη­φο­δέλ­τιο ως Συ­νερ­γα­ζό­με­νοι ση­μεί­ω­σαν με­γά­λη πτώση στα πο­σο­στά τους τόσο στις εκλο­γές για το Δ.Σ  (-12.84% και  -1 έδρες) όσο και στις εκλο­γές για την Ομο­σπον­δία  (-21,54% και -2 έδρες ) αθροι­στι­κά σε σχέση με τα πο­σο­στά που πήραν στις εκλο­γές του 2011 όπου είχαν συμ­με­τά­σχει με ξε­χω­ρι­στά ψη­φο­δέλ­τια.  Η ΔΑΣ είχε μικρή απώ­λεια σε πο­σο­στό,  σε σχέση με το 2011 (4,64% ), στις εκλο­γές  για το Δ.Σ. δια­τη­ρώ­ντας τις 2 έδρες, ενώ δια­τή­ρη­σε τα πο­σο­στά της και την 1 έδρα που είχε στις εκλο­γές για αντι­προ­σώ­πους στην Ομο­σπον­δία.

Ανα­λυ­τι­κά τα πο­σο­στά σε σύ­γκρι­ση με τις εκλο­γές του 2011:


ΕΚΛΟ­ΓΕΣ 2011 ΓΙΑ ΔΣ                               ΕΚΛΟ­ΓΕΣ 2014 ΓΙΑ ΔΣ
ΠΑΣΚΕ 48,20%  (ΕΔΡΕΣ 4)           ΣΥ­ΝΕΡ­ΓΑ­ΖΟ­ΜΕ­ΝΟΙ 57,66% (4 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ   22,30%  ( ΕΔΡΕΣ 1)          ΔΑΣ                             19,82% (2 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΣ      24,46     (ΕΔΡΕΣ 2)           ΑΣΚΙ                             18,02% (1 ΕΔΡΑ)
ΛΕΥΚΑ   5,30%                                ΜΟ­ΝΑΔ-ΑΝΤΙ­ΣΥΜΒ 2,70%
                                                            ΛΕΥΚΑ                            1,80%

ΕΚΛΟ­ΓΕΣ 2011 ΓΙΑ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.              ΕΚΛΟ­ΓΕΣ 2014 ΓΙΑ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ.
ΠΑΣΚΕ 49,64% (ΕΔΡΕΣ 3)                        ΣΥ­ΝΕΡ­ΓΑ­ΖΟ­ΜΕ­ΝΟΙ 50,00% (2 ΕΔΡΕΣ)
ΔΑΚΕ   21,90% (ΕΔΡΕΣ 1)                        ΔΑΣ                             25,89%  (1 ΕΔΡΑ)
ΔΑΣ     26,28% (ΕΔΡΕΣ 1)                        ΑΣΚΙ                             18,75%  (1 ΕΔΡΑ)           
ΛΕΥΚΑ 2,19%                                  ΜΟΝ-ΑΝΤΙΣ               4,46%        
                                                         ΛΕΥΚΑ                         0,89%
Θα θέ­λα­με να ευ­χα­ρι­στή­σου­με όλους όσους  μας στή­ρι­ξαν σε αυτό το δύ­σκο­λο και ελ­πι­δο­φό­ρο αγώνα, που από τη πλευ­ρά μας έγινε μόνο με πο­λι­τι­κούς όρους, χωρίς τα­ξί­μα­τα, και εκ­φο­βι­σμούς αλλά  και εκεί­νους, που για δι­κούς τους λό­γους,  έκα­ναν κά­ποια άλλη επι­λο­γή και θα θέ­λα­με  να το­νί­σου­με ότι η πόρτα η δική μας  είναι ανοι­χτή σε όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους χωρίς δια­κρί­σεις. Τα προ­βλή­μα­τα είναι με­γά­λα, όπως και η επί­θε­ση που δέ­χε­ται ο κό­σμος της ερ­γα­σί­ας από την εφαρ­μο­ζό­με­νη πο­λι­τι­κή. Οι φρού­δες ελ­πί­δες που κά­ποιοι εντέ­χνως καλ­λιερ­γούν, γρή­γο­ρα θα κα­τα­πέ­σουν από τη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Η ανά­γκη δη­μιουρ­γί­ας ενός ενιαί­ου και δυ­να­μι­κού με­τώ­που ρήξης και ανα­τρο­πής  των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των συμ­μά­χων τους απέ­να­ντι στην ασκού­με­νη νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη πο­λι­τι­κή και των συμ­φε­ρό­ντων που την υπο­στη­ρί­ζουν, ανα­δει­κνύ­ε­ται επι­τα­κτι­κά και είναι πλέον πιο επί­και­ρη από ποτέ.
ΑΣΚΙ ΕΦΟ­ΡΙΑ­ΚΩΝ 

Για πρώτη φορά στο Νομό Αιτ/νίας συ­γκρο­τή­θη­κε σχήμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο χώρο των εφο­ρια­κών υπαλ­λή­λων. Είναι από τους κλά­δους όπου η με­τα­στρο­φή των υπαλ­λή­λων προς τα αρι­στε­ρά έχει γίνει με τρα­ντα­χτό τρόπο.
Η εκ­προ­σώ­πη­ση της ΑΣΚΙ Δ.Ο.Υ Αγρι­νί­ου στο Δ.Σ και στην Ομο­σπον­δία δεν ήρθε ου­ρα­νο­κα­τέ­βα­τη. Στη­ρί­χτη­κε στην απερ­για­κή δυ­να­μι­κή ενά­ντια στις συγ­χω­νεύ­σεις των Δ.Ο.Υ, στο σπά­σι­μο της πλειο­ψη­φί­ας της ΠΑΣΚΕ και στη συ­στη­μα­τι­κή προ­σπά­θεια να μπει η πο­λι­τι­κή της Αρι­στε­ράς στο χώρο.
Σαν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, από το Κόκ­κι­νο Δί­κτυο, τη νε­ο­λαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α , άλλα μέλη, κι­νη­το­ποι­η­θή­κα­με δια­νέ­μο­ντας κεί­με­νο ενά­ντια στην μνη­μο­νια­κή πο­λι­τι­κή που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στο­χεύ­ει στη συρ­ρί­κνω­ση του φο­ροει­σπρα­κτι­κού μη­χα­νι­σμού, την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του και βέ­βαια στα δι­καιώ­μα­τα των υπαλ­λή­λων και του κοι­νού.
Εκεί­νο που πραγ­μα­τι­κά χρεια­ζό­μα­στε είναι ισχυ­ρές Δ.Ο.Υ που θα απο­κα­λύ­ψουν και θα κα­τα­διώ­ξουν το με­γα­λύ­τε­ρο μυ­στι­κό της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας, την φο­ρο­λο­γι­κή ασυ­λία του κε­φα­λαί­ου, ώστε να υπη­ρε­τη­θούν οι ανά­γκες της λαϊ­κής πλειο­ψη­φί­ας.
 
Κόκ­κι­νο Δί­κτυο στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Αγρινίου.