Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Nέο site της ριζοσπαστικής αριστεράς










ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
Rproject.gr
 
      Σαν μέλη της Δ.Ε.Α-ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πόλη του Αγρινίου (και στο συγκεκριμένο τουλάχιστον πιστεύουμε  οτι συμπίπτουμε με τους προβληματισμούς πολλών ενεργών συντρόφων), θα θέλαμε να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις για το νέο πανελλαδικό site της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
     Εχουμε ανάγκη εργαλείου οχι μόνο ιδεολογικών και πολιτικών τοποθετήσεων.Ο ίδιος ο αντίπαλος μετέφερε το πεδίο της αντιπαράθεσης στο εδω και τώρα σου κλείνω το νοσοκομείο,εδω και τώρα σου κόβω δώρα ,επιδόματα,εδω και τώρα θα φτάσουν οι άνεργοι στα 2 εκατ.Εδω και τώρα  λοιπόν ο κόσμος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της αντίστασης εχει ανάγκη ενα πανελλαδικό εργαλείο που να :
1) Να αναδεικνύει σαν συλλογική κληρονομιά του χώρου μας,τις μαζικές αντιστάσεις όπου και ο πολιτικός ,αλλα και ο κοινωνικός ΣΥ.ΡΙΖ.Α πρωτοστατεί,και είναι πολλές αυτές.
 
2)Να συντονίζει,να αναδεικνύει και να στηρίζει με όλα τα μέσα, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α απο τα κάτω,τις μάχες που 100άδες αγωνιστές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δίνουν ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Χάνεται πολυτιμη εμπειρία οταν μένουν σκόρπιες και εξω απο τον συλλογικό προβληματισμό των μελών και των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
3)Να μιλήσουμε επιτέλους ξεκάθαρα για τον σοσιαλισμό.Η περίφημη αυτη Αριστερά του 21ου αιώνα τί προτάσει σαν όραμα?  Τις κοινωνίες φυλακές του (αν)υπαρκτου σοσιαλισμού? Μία Τσαβίστικόυ τύπου διαρκούς εύθραυστης ισσοροπίας των τάξεων?(που για να μην ξεχνιόμαστε Τσάβες- Μοράλες  προωθούν αυτο που ονομάζουν "το όραμα του καπιταλισμού των Ανδεων) ή τον Κίρχνερ της Αργεντινής όπου οι αστυνομικές δυνάμεις ανοίγουν πύρ εναντίον εργατικών συγκεντρώσεων?
Η Ελληνική Αριστερά του ένοπλου αγώνα 44-49, της εποποιίας των Λαμπράκηδων, της 3μηνης πολιτικής απεργίας των Ιουλιανών, του αντιδικτατορικού αγώνα, των πέτρινων χρόνων της ιδεολογικής ηγεμονίας του νεοφιλελευθερισμού του 90, εχει πολλά περισσότερα να προσφέρει στους εργαζόμενους.
Πρέπει να παλαίψουμε για εναν ΣΥΡΙΖΑ  πρώτα απο όλα ριζωμένο στους χώρους δουλειάς. Συμμετοχικό, (απο το να περνάμε απο αναβολή σε αναβολή της ανοικτής συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, με απόλυτα αυθαίρετο τρόπο), έπρεπε κάθε μήνα να γίνεται ανοικτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ).
Για εναν ΣΥΡΙΖΑ με σαφή αναφορά στη σοσιαλιστική προοπτική.

Με ξεκάθαρο το στίγμα της ανατροπής του Μνημονίου και ριζικές μεταρυθμίσεις προς όφελος της εργατικής τάξης ,των ανέργων,των συνταξιούχων,της νεολαίας.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ περνάει μέσα απο κοινωνικές ανατροπές. Με τον εργαζόμενο με σκυμμένο το κεφάλι ,με τη συλλογικότητα στη νεολαία και τη γειτονιά διαλυμμένη, οι καλύτερες προθέσεις ,όσων τις έχουν,δεν αρκούν για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του 28% εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας.
Αριστερή Κυβέρνηση που θα ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό ,με ώριμα φρούτα, υπεύθυνες αντιπολιτεύσεις, συναντήσεις Δραγασάκη-Μηλιού με τον Ραιχενμπαχ ,(ενω σύσσωμη η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τη συνάντηση) δεν υπάρχει. Ο ίδιος ο αντίπαλος μας οδηγεί στο ικρίωμα και εμείς συζητάμε μήπως θα μπορούσε να αναβληθεί η εκτέλεση.Κάθε σύντροφος ,κάθε συλλογικότητα ,κάθε συνιστώσα με τη συμμετοχή και την ανοικτή πάλη πάνω στο δίλλημα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, θα κληθεί να συνδιαμορφώσει τη φυσιογνωμία του ενιαίου ομοσπονδιακού φορέα της μαζικής,ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το κείμενο του Α.Νταβανέλλου "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου