Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σε κινητοποιήσεις οι εφοριακοί για να μην κλείσει καμία ΔΟΥ στο νομό


Τη Δ.Ο.Υ Αγρινίου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Αιτωλ/νιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Ο κ. Βαρεμένος συναντήθηκε με το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Γιάννη Ασπρογιάννη από τον οποίο ενημερώθηκε για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  να μην κλείσει καμιά Δ.Ο.Υ στο νομό και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις των εφορειών τις ημέρες ψήφισης των μέτρων.

Μιλώντας στο AgrinioNet.gr ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος αναφέρει ότι είναι παράλογο να διανοηθούν το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ του Αγρινίου. Στο Αγρίνιο είναι συγκεντρωμένη μεγάλη σε μεγάλο ποσοστό η οικονομική δραστηριότητα και ο πληθυσμός του νομού. Αναφερόμενος στις άλλες Δ.Ο.Υ του νομού ο κ. Βαρεμένος τονίζει «η πρόταση να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ του Αγρινίου δεν έχει καμιά έννοια ανταγωνιστική σε οποιαδήποτε άλλη Δ.Ο.Υ του νομού».      ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ
Σε δηλώσεις του στο AgrinioNet.gr ο κ. Ασπρογιάννης αναφέρει «Το Δ.Σ του Συλλόγου Εφοριακών αποφάσισε ότι δεν πρέπει να κλείσει καμία Δ.Ο.Υ. στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Θέση του Συλλόγου είναι να μείνουν όλες οι Δ.Ο.Υ. στο νομό. Στη γενική συνέλευση ο σύλλογος συζήτησε και για τις περικοπές στους μισθούς, τις απολύσεις και τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. και αποφάσισε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις των εφοριών τις μέρες που θα ψηφίζονται τα μέτρα. Οι δυο μεγάλες Δ.Ο.Υ. του νομού πρέπει να μείνουν ανοιχτές γιατί εξυπηρετούν πάρα πολύ κόσμο και το κοινό δεν μπορεί να μετακινείται λόγω των μεγάλων γεωγραφικών αποστάσεων του νομού».
                    ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ 


Δημοσίευμα αναστατώνει τους εργαζομένους

Στο μεταξύ την ώρα που η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ του νομού η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο αποφάσισε να μην επιτρέψει το κλείσιμο καμιάς Δ.Ο.Υ στο νομό, σήμερα κυκλοφόρησε δημοσίευμα το οποίο υπογράφουν “Οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ Μεσολογγίου” το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς την κατεύθυνση καπήλευσης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Η συνολική απόφαση των εργαζομένων, η οποία για κάποιο περίεργο λόγο δεν εστάλη επίσημα από το συνδικαλιστικό όργανο, είναι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και σε κατάληψη των Δ.Ο.Υ σε όλο το νομό.

Κύκλοι των εργαζομένων τόσο στο Αγρίνιο όσο και στο Μεσολόγγι αναρωτιούνται τι σκοπό έχει αυτό το δημοσίευμα και ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση ανάμεσα στους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν ένα κοινό στόχο και σε αυτόν δε χωράνε εντάσεις ή προβοκάτσιες. Ποτέ οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου δεν διεκδίκησαν να κλείσει η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου, ούτε και είναι ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων να αυτοακρωτηριάζονται. Ο κοινός στόχος είναι η σωτηρία και των δύο υπηρεσιών με κριτήριο τα συμφέροντα του κοινού και των εργαζομένων.
Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου αναφέρει “Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Μεσολογγίου εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: Οι συνάδελφοι της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου μετά την πραγματοποίηση ολομέλειας στις 14/9/2012 στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ αποφάσισαν ομόφωνα και υπενθυμίζουν τα εξής:
1) Η Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου διαθέτει ιδιόκτητο νεόκτιστο (2003) κτίριο 2.737 τ.μ τα οποία επαρκούν πλέον των 120 θέσεων εργασίας και επαρκείς χώρους για την στέγαση όλων των αρχείων των υπό κατάργηση Δ.Ο.Υ.
2) Η Δ.Ο.Υ βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ως προς την πρόσβαση (Λιμάνι Μεσολογγίου) με άνετους χώρους πάρκινγκ. Η πρόσβαση της Δ.Ο.Υ από τις γύρω περιοχές καθίσταται ευχερέστερη από αυτήν του Αγρινίου μέσω της Ιονίας οδού (ολοκληρωμένου τμήματος και υπό κατασκευή).
3) Η επιλογή της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου είναι σύμφωνη με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής η οποία υπακούει στο καθεστώς της ίσης μεταχείρισης (τ. πρωτεύουσα νομού Αιτωλοακαρνανίας) έλαβε υπόψη της τα ανωτέρω στοιχεία.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Δημοσίου, θα υπακούει στην εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και θα είναι προιόν παρεμβάσεων παραγόντων.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ”
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι:
1.Όταν υπογράφουν οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ Μεσολογγίου, ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι;
2. Αυτοί οι εργαζόμενοι παρευρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση;
3. Αν ήταν εκεί ψήφισαν ή όχι την απόφαση των κινητοποιήσων;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο μέλη του Δ.Σ θα ζητήσουν να δημοσιευτούν τα πρακτικά της απόφασης και θα απαντήσουν στο δημοσίευμα.

πηγή: Agrinionet.gr
 
                    Σχόλιο της Δ.Ε.Α-ΣΥ.ΡΙΖ.Α 
για τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ 
 
   Θέλουμε να βάλουμε δύο σημεία κρίσιμα για την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και για το τί οργανώσεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α  χρειάζεται ο μαχόμενος κόσμος της Αριστεράς και η χειμαζόμενη εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της ,άνεργοι,νεολαία,μικροί επιχειρηματίες.
 
1)Το σύνολο της πίεσης τμήματος του ΣΥΝ ,για "θετικές"προτάσεις που υποτίθεται θα διευρύνουν την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατία,είτε σαν συνειδητό σχέδιο ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς,είτε σαν ηττοπαθές αντανακλαστικό ,δεν συνάδει με τις πραγματικές μετατοπίσεις στην εργατολαική βάση.Η παρέμβαση του Γ.Ασπρογιάννη στη συνέλευση των εφοριακών του νομού, με θέση να μην κλείσει καμία Δ.Ο.Υ στο νομό και η πρόταση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, πέρασε ομόφωνα σε εναν χώρο ΠΑΣΟΚοκρατούμενο μέχρι πρότινος.Δεν χρειάστηκε να νερώσουμε το κρασί μας για να αναδειχτεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε ηγέτιδα δύναμη της εργατικής αντίστασης στο συγκεκριμένο χώρο.
 
2)  Σύντροφοι απο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αγρινίου βρέθηκαν απο την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων.Εγινε μαζικό μοίρασμα της προκύρηξης ενάντια στις συγχωνεύσεις,μαζικό μοίρασμα προκύρηξης για την τελευταία γενική απεργία,ανάρτηθηκε πανό ενάντια στα κλεισίματα των Δ.Ο.Υ και ενάντια στη φοροεπιδρομή.Με ενέργειες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ απαντήθηκε και στα τοπικά μέσα η προβοκάτσια σε βάρος της απεργιακής δυναμικής , μέσα απο το δημοσίευμα στο agrinionews.Αυτό πρέπει να είναι το περιεχόμενο των τοπικών ΣΥΡΙΖΑ.
Να στηρίζουν μέτωπα ενάντια στα μέτρα,να οργανώνουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους την αντίσταση,να  συντονίζουν και να πολιτικοποιούν τις αντιστάσεις, με στόχο τη συγκρότηση μαζικού ρεύματος ανατροπής του Μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού.
   Το τραγελαφικό ηταν οτι η πολιτική κάλυψη της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ.Ο.Υ Αγρινίου απο τον Γ.Βαρεμένο ,ήταν αποτέλεσμα της τυχαίας μας συνάντησης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ,μετα την παρουσία του στη συγκέντρωση των ενστόλων.Η πλήρης απουσία συντονιστικού οργάνου ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Αγρινίου,σε άμεση επαφή με τον τοπικό βουλευτή, είναι κραυγαλέα και υπονομεύει την ανάπτυξη του χώρου μας στη μεγαλύτερη πόλη του νομού.Πρέπει άμεσα να απαλλαχτούμε απο την προσωπική πολιτική στελεχών  και να αποκατάσταθεί η αριστερή συλλογικότητα.Η ανοικτή συνέλευση στις 10/10 θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και αυτο το ζήτημα.
 
Η δε συνεργασία των μελών  του Κ.Κ.Ε με την προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο χώρο,το σπάσιμο της ΠΑΣΚίτικης πλειοψηφίας και κυρίως οι κοινές απεργιακές φρουρές,είναι μια ακόμα επένδυση στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην άμυνα και για την εξουσία.Απο τα κάτω να επιβάλλουμε στις ηγεσίες ,αυτο που πραγματικά μπορεί να δώσει διέξοδο  απο την κρίση απο τη σκοπιά των εργαζομένων.Το Μέτωπο της Αριστεράς με στόχο το σοσιαλισμό,τον εργατικό έλεγχο σε όλη τη σφαίρα της παραγωγής και της διανομής των αγαθών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου