Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

                Η παρακάτω προκήρυξη μοιράστηκε πριν το  νέο έτος στη πλατεία Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να ανοίξει η συζήτηση γύρω από τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αντιμετωπίζουμε ήδη ένα τσουνάμι παρακράτησης δεδουλευμένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού οδηγεί σε άμεση μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 15%. Η κατάργηση του κατώτατου μισθού οδηγεί σε 8ωρα και 10ωρα των 400e. Η κατάργηση των ωριμάνσεων οδηγεί σε συνθήκες υποαμοιβόμενου-νεοεισερχόμενου ακόμα περισσότερους. Την ίδια στιγμή έχουμε μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς τα ταμεία και ακόμα μεγαλίτερες φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις. Ας οδηγούν τα νέα μέτρα σε αύξηση των ελλειμάτων και του χρέους.  Θα βγάλουν τα σπασμένα με νέες μειώσεις των συντάξεων, νέες φοροεπιδρομές, υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Το ερώτημα είναι αν αυτή η πολιτική μπορεί  να εφαρμοσθεί και για πόσο. Εξαρτάται από το πόσο θα πάρει στα επιτελεία της αριστεράς  να αντιληφθούν ότι το ενιαίο εργατικό μέτωπο είναι μονόδρομος. Η συμπαράταξη της αριστεράς στο αγωνιστικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο μπορεί να ανατρέψει τον αρνητικό συσχετισμό, να ανοίξει το δρόμο στην αναγένηση της σοσιαλιστικής προοπτικής. Για μια οικονομία οργανωμένη με βάση τις ανάγκες των πολλών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρώπη με διευρυμένο εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή και τη διακυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου να μην κάνουν Χριστούγεννα?



Το Υπουργείο Υγείας,η Κυβέρνηση και οι πολιτικοί προιστάμενοι συνεχίζουν να μην καταβάλλουν 260.000 ευρό δεδουλευμένα στους εργαζομένους.Πρόκειται για νυχτερινά και αργίες απο τον Ιούνιο εως το Νοέβριο του 2011.Η υπερεργασία ,για να καλυφτούν τα κενά που προκαλεί το μέτρο - μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις-δεν είναι αρκετή.Ο Παπαδήμ(ι)ος   απαιτεί πλέον οι υγειονομικοί να εργάζονται τζάμπα!!

Σε δεκάδες νοσοκομεία οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας το αυτονόητο,να πληρωθούν  για το κάτεργο που εχουν επιβάλλει οι περικοπές στους υγειονομικούς.

Αυτη η κατάσταση μας αφορά όλους!!Κυρίως αυτούς που η κρίση και ο νεοφιλελευθερισμός χτυπούν περισσότερο.Τους μισθωτούς,τους άνεργους,τους μικρούς επιχειρηματίες.

Οι μετατάξεις, οι εφεδρείες, η κατάργηση οργανικών κλινών,οδηγούν νοσοκομεία σε κλείσιμο όπως το Γ.Ν Πατησίων.Στο ενα εκατομύριο κατοίκων της Αθήνας θα λείψουν το λιγότερο 400 κλίνες.

Ο στόχος δεν είναι άλλος απο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας.Να χαριστούν οι επικερδείς κλάδοι του συστήματος υγείας στους κερδοσκόπους της αγοράς.Φτάσαν στο σημείο νοσοκομεία να διώχνουν ετοιμόγεννες γυναίκες επειδή δεν είχαν να πληρώσουν!!

Το δικό μας καθήκον ποιό είναι?Να τους υποστούμε για να εξοφληθεί το χρέος?Να καταστραφούν οι εργαζόμενοι για να σωθεί η κλίκα των κεφαλαιοκρατών και των πολιτικών υπηρετών τους?

o       Τα σωματεία και οι επαγγελματικοί σύλλογοι της πόλης,όλοι οι εργαζόμενοι να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα του ΣΕΝΑ για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

o       Κάθε κλάδος που συγκρούεται και διεκδικεί να εχει στο πλευρό του και όλους τους υπόλοιπους με έμπρακτη και δηλωμένη αλληλεγγύη.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του κεφαλαίου!!!





ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ                   ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕAΝ ΥΓΕΙΑ



ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ



                                                       ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου