Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΓΡΙΝΙΟΥ-Εισήγηση για Πολιτικη Διακήρυξη απο τον Μιχάλη Βεργίστη (μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής-Πανελλαδικού Συντονιστικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Στις 22/11, στην αίθουσα του Δημοτικού Πάρκου (που βρίσκεται και αυτο στο στόχαστρο της μνημονιακής κομπανίας) ,έγινε συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου ,με θέμα τη συζήτηση πάνω στην πρόταση της Πολιτικής Διακύρηξης η οποία θα συζητηθεί θα εμπλουτιστεί  και σε σημεία θα αλλάξει απο το σώμα των εκλεγμένων αντιπροσώπων  των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα. 
Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε ο Μιχάλης Βεργίτσης (στέλεχος της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν links με δηλώσεις του Μ. Βεργίτση για τα θέματα του φασισμού, των απολύσεων και για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

http://www.youtube.com/watch?ιστιv=xd8vUfpsuIo&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=gRZ3JoLdA1s&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=VAyQJGb3dj8&feature=player_embedded

Σχόλιο :

1)Να τελειώνουμε με τους στρατηγούς χωρίς στρατούς και αυτο αφορά και τον απερχόμενο και τον νυν Συντονιστη του ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.Ο πρώτος αποτελούσε δύναμη αδράνειας. Ο δεύτερος και νυν, προφανώς δεν εξελέγει λόγω της πολιτικής δράσης του στο Αγρίνιο, αλλά γιατι για πολλούς συντρόφους λειτούργησε το μη χείρον βέλτιστον. Αν δεν αποκατασταθεί η αριστερή συλλογικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου θα εχει και αυτος την ίδια μοίρα , απαξίωση στα μάτια φίλων και αντιπάλων , πλήττοντας βέβαια την υπόσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

2)Οσοι κόπτονται όψιμα για την θρησκευτική τήρηση των εγκυκλίων του ΣΥΡΙΖΑ (να ψηφίζει κάποιος για αντιπροσώπους στο συνέδριο στην πρώτη του εμφάνιση στην ίδια την ψηφοφορία, χωρίς κανένα κριτήριο πέρα απο το οτι ενας μηχανισμός του παρελθόντος τον καλεί με τα παλαιά τερτίπια του Πασοκικού μηχανισμού) είναι καραμπινάτη εισαγωγή της σοσιαλδημοκρατικής σχέσης μέλους-κόμματος ,δηλ.του ψηφοφόρου και του αυλικού των πολιτευτών. Ο νέος συντονιστής, η "αριστερά" στα λόγια και άλλοι ηταν πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένοι να επιδιώξουν ψηφοφορία του σώματος και να θέσουν την κόκκινη γραμμή πάνω στο τί ΣΥΡΙΖΑ ΘΈΛΟΥΜΕ. Οι συμφωνίες που δεν τηρούνται δεν είναι ο καλύτερος οιωνός για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους θυμήσουμε οτι 3 τουλάχιστον εγκύκλιοι που καλούσαν και με την έμφαση της απεύθυνσης του Δ.Βίστα στη διοργάνωση 3 διαφορετικών διαδηλώσεων-εκδηλώσεων γράφτηκαν στα παλαιότερα των υποδημάτων των πιστών της εγκυκλίου που βολεύει να ψηφίσουν άγνωστοι μεταξυ αγνώστων.

3)Δεν ισχυριζόμαστε οτι συντελείται κάποια συντηρητική αναδίπλωση ,αλλα έρχονται μέρες που δικάζουν και η βάση καλείται να παίξει τον κυρίαρχο ρόλο.Και επειδή εντοπίσαμε ιπτάμενο καλάμι "γραμματέα",λες και είμαστε στο ΚΚΣΕ ,ας προσγειωθεί ο καβαλάρης στο ρόλο του συντονιστή,δεν εκπροσωπεί τίιποτα άλλο και ας συντονίσουμε όντως τις δυνάμεις στην πραγματική αντίσταση που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας.
                                                                  Παντελής Μέλιος ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου