Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τμήμα αυτοδιοίκησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ για τις απολύσεις σε ΟΤΑ-Πρόνοια


 ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΙΔΑΧ)

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
                                                                                
                                                              (τμήμα Αυτοδιοίκησης
                                 ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.ΚΜ)
 
  Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται ΄΄Διαθεσιμότητα –Ενταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας ΄΄το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την ετσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του Μεσοπρόθεσμου ,για μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.

 

Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της Τρόικας για ενα ''δήθεν'' επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε σήμερα και Υ.Ε αύριο.

 

Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων.Αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί.Γνωρίζουμε καλά πως οι πρώτες απολύσεις ,θα «νομιμοποιήσουν»  το δεύτερο κύμα απολύσεων και αν περάσουν θα επιβάλλουν την εργασιακή Κινεζοποίηση ,με ενα τελικό κύμα απολύσεων.

 

Τα μέτρα  του τρίτου Μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α και σε όλη την Κοινωνική Πρόνοια. Οδηγούν σε κατάρευση των υπηρεσιών που συναλάσονται με την συντριπτική αριθμητικά λαική πλειοψηφία.Ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και την «ανταποδότικότητα» των Ο.Τ.Α και της Πρόνοιας.Ανταποδοτικοί είναι οι οργανωσμοί.Επιστρέφουν σε υπηρεσίες τους φόρους του λαού.Το πρόβλημα είναι οτι η Μνημονιακές πολιτικές ,συντρίβοντας την κρατική επιχορήγηση,εξωθούν τις δημοτικές αρχές σε ιδιωτικοποιηση τομέων κοινοφελούς δράσης.
Το κόμμα του Μνημονίου εχει στο στόχαστρο την αποκομιδή των απορριμάτων,τις προνοιακές δομές,το πράσινο της πόλης, τις αθλητικές  και πολιτιστικές δραστηριότητες,τον ηλεκτροφωτισμό.Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ντόπια αρπακτικά της ανεξέλεγκης αγοράς επενδύουν στην εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και τη συντριβή κάποιων απο τις ντόπιες παραγωγικές δομές.
ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ :
  • Καλούμε τους αιρετούς να αρνηθούν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να δυσχεράνουν αυτη την πολιτική.Είναι η ώρα της διαφοροποίησης και της ανατροπής.
  • Στόχος όλων μας είναι να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και να ανατραπούν κυβέρνηση και μνημονιακές πολιτικές.
 
Οι εργαζόμενοι ,η κοινωνία ,οι αιρετοί,τα συνδικάτα και οι επαγγελματικοί σύλλογοι ,πρέπει να είναι οι φορείς της συλλογικής αντίστασης και οι υπερασπιστές του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης.
Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση της ΚΕΔΕ για να αποτρέψουμε την κατάρευση και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.
 
     ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
            ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ !!!
 
                                                           ΣΥ.ΡΙΖ.Α –Ε.Κ.Μ
                                                ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 
 
Σχόλιο ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ : ολοι στο πλευρό των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ,στη Βοήθεια στο σπίτι,στους νοσοκομειακούς.
         ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
                                         ΝΙΚΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου