Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δ.Ε.Α-Κόκκινο Δίκτυο ενόψει Συνεδρίου Ενιαιοποίησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α -Ε.Κ.Μ


                 

                                    

Η πορεία της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς (απο την εποχή του χώρου διαλόγου , στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , απο την πρώτη στιγμή )  μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,  υπήρξε υπόδειγμα διάθεσης για ειλικρινή συνεργασία με τα αλλα ρεύματα και κύρια με τον βασικό όγκο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λέγαμε πάντα μέχρι που μπορούμε να πάμε , πηγαίναμε εκεί στο μέτρο των δυνάμεων μας και είμαστε συνεπείς πάντα σε αυτο τον κανόνα , σε όλα τα διαβούλια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κεντρικά και τοπικά. Η Δ.Ε.Α οτι ηταν να κάνει στο ζήτημα που λέγεται ενιαιοποίηση του κόμματος , το εχει κάνει και με το παραπάνω.

 

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α των συνιστωσών δεν είναι ο σημερινός ΣΥ.ΡΙΖ.Α , γιατι χιλιάδες εργαζόμενοι εκει εξω πείθονται και στρατεύονται στην υπόθεση ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Το Ενιαίο Κόμμα  είναι κάτι στο οποίο συνομολόγησαν όλες οι τάσεις , γιατι χρειάζονταν πλέον , πολιτικό εργαλείο των χιλιάδων φίλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , να τους δώσει πολιτικό περιεχόμενο , να δεί θέματα οργάνωσης με αυτο τον κόσμο , οργάνωσης ανα κλάδο και συνοικία. Οχι για να σκιαμαχούν τάσεις και ομάδες , στημένες οχι πάνω σε πολιτικό σχέδιο , αλλα τη νομή της εξουσίας , την οποία ετσι που το πάνε δεν πρόκειται να δούν ποτέ παρα σαν Κουβέληδες νούμερο δύο.

Και επιτέλους πρέπει να μας πεί κάποιος και γιατι δεν πρεπει να υπάρχουν συνιστώσες , που υπονομεύεται π.χ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγρινίου απο τη δράση μας? μην πω οτι βγάλαμε τον συ.ριζ.α ασπροπρόσωπο σε μια σειρά μάχες. Το Ισπανικό Μπλόκο , ο ΣΥΡΙΖΑ της Πορτογαλίας , περιλαμβλάνει τη συνιστώσα των Μαοικών , τη συνιστώσα των τροτσκιστών , τη συνιστώσα της διάσπασης του Κ.Κ. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι παράλληλη πρόσκληση στην υπόλοιπη Αριστερά που μπορεί να μετακινηθούν κατω απο την πίεση της κρίσης, διανοούμενοι , ομαδοποιήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κύρια το ΚΚΕ. Το κυριότερο είναι οτι το Μέτωπο της Αριστεράς στην Ελλάδαηταν και παραμένει  και λύση ιστορική   και ρεαλιστικό ακόμη σχέδιο.

            
                    Δ.ΕΑ και ενιαιοποίηση.

 Η Δ.Ε.Α , με κριτήριο των συμφερόντων των εργαζομένων , αποδέχτηκε και εφαρμόζει όλες τις ρήτρες ενιαιοποίησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ.

1)  `Καταργήθηκε το βέτο των συνιστωσών

2)  Αποδεχτήκαμε το ενα μέλος –μια ψήφος ,ενω είχαμε ξεκινήσει σαν ισότιμη συνεργασία αριστερών ρευμάτων.

3)  Αποδεχτήκαμε την ενισχυμένη πλειοψηφία

 

Ολα αυτα τα αποδεχτήκαμε γιατί πιστεύουμε οτι η εργατική τάξη χρειάζεται ,  ενα μαζικό , εργατικό κόμμα. Εκείνο που δεν αποδεχόμαστε είναι να διαλύσουμε συντροφικούς δεσμούς , παρεμβάσεις ,τόση δουλειά ,τη στιγμή που σημειώνεται η πιο παγιωμένη δεξιά μετατόπιση του ΣΥΝ , ενόψει της κυβερνητικής εξουσίας Το τραπέζι στο οποίο είναι διαθετημένος να κάτσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α , εχει και αλλους συνδαιτημόνες.Τον ΣΕΒ , την Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα και τη σιδηρά πτέρνα του ελληνικού κράτους.Με γραμμή δεξιά συμμαχιών και όλο και συστηματικότερη απομάκρυνση απο τα αιτήματα άμεσης ανάγκης του λαού , δουλειά , ελεύθερος χώρος και χρόνος , Δημόσια Υγεία και Παιδεία , για αρχή.Μετα οι κρατικοποιήσεις.

 

Οι συζητήσεις για το ενιαίο κόμμα, αυτα περιελάμβαναν και οχι να μείνει ο μηχανισμός του ΣΥΝ , απλά ο μόνος μηχανισμός και όλα τα αλλα πολιτικά και οργανωτικά κέντρα να αυτοδιαλυθούν. Το κόμμα των μελών κατέληξε γραφειοκρατική καρικατούρα. 65 Νομαρχιακούς συμβούλους εξέλεξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α , είναι όλοι ΣΥΝ και μάλιστα αυτο που λέμε προεδρικοί. Κάποιοι θέλουν κόμμα των μελών που θα το ελέγχουν όμως περίπου οι ίδιοι που το ήλεγχαν και πριν. Παρότι το 75% των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΗ ΣΧΈΣΗ ΜΕ  ΚΑΜΙΆ ΣΥΝΙΣΤΏΣΑ , δεν πρέπει να λειτούργησε ουσιαστικά κανένα εκλεγμένο οργανο , πριν αυτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α των συνιστωσών.

Εκείνο για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,τους νέους συντρόφους , κύρια τους εργαζόμενους που έχουμε εμπλακεί και θα ξαναεμπλακούμε στην εργατική και πολιτικη αντίσταση , είναι οτι το ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΉΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ.

 

 

              Δ.Ε.Α- Κόκκινο δίκτυο στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΓΡΙΝΊΟΥ

 

 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου