Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αντιφασιστικη παρέμβαση της ΚΑΡ στον Αγ. Κων/νο


Η παρακάτω προκήρυξη μοιράστηκε μαζικά στον Αγιο Κωνσταντίνο,σαν απάντηση στην εισβολή των φασιστών την πρωτοχρονιά στη "μικρή Μόσχα".Το ρατσιστικό δηλητήριο,οι προκλήσεις και οι απειλές δεν αρκούν για να ξεχάσουν οι Αγρινιώτες πως κερδίζεται μια καλύτερη ζωή.Με τους αγώνες,με την οργανωμένη πάλη,με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς ,τις γειτονιές,τα σχολεία ενάντια στους καπιτα-ληστές,τους δανειστές και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους.Με την Αριστερά και την ενότητα των εργαζομένων, ενάντια στα μνημόνια,τη φτώχεια,την καταστολή.Την επομενη φορά δεν θα αιφνιδιάσουν κανέναν.Θα βρούν μπροστά τους όλο το συνοικισμό,όλο τον εργαζόμενο λαό της πόλης.

      
           ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

                                  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

 

    Η λίστα Λαγκάρντ έγινε η αφορμή να βγει όλη η μπόχα του συστήματος. Είναι μια απο τις δεκάδες λίστες με τους κλέφτες των φτωχών που έβγαλαν τα λεφτά τους στην Ελβετία, ώστε να εκμεταλλευτούν την κρίση και να φοροδιαφύγουν.Οι Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλος,ΓΑΠ, ξέχασαν σε ποιά τσέπη την έβαλαν.Στην ίδια τσέπη του συστήματος χάθηκαν και οι «αντισυστημικοί» φασίστες της Χρυσής Αυγής.

    Στις 12/9 καταψήφισαν, μαζί με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή της Βουλής ,να συνεχιστεί η έρευνα για την απόκρυψη της λίστας και να κληθούν και αλλα πρόσωπα ,όπως ο ΓΑΠ(υπερψήφισαν ΚΚΕ και ΑΝΕΛ). Ενώ οι λίστες των κλεφτών του δημόσιου πλούτου παραμένουν στα συρτάρια και δεν δίνονται αντίγραφα ούτε στα κόμματα ,ούτε στους βουλευτές, τα φασιστάκια σπεύδουν να στηρίξουν τα αφεντικά τους. Δεν είναι η πρώτη φορά.

   Η φοροασυλία στους εφοπλιστές, η διαγραφή των χρεών των ΠΑΕ, η συγκάλυψη του σκανδάλου της Αγροτικής Τράπεζας, είναι έργα των αστικών κομμάτων και των νεοναζί συνοδοιπόρων τους. Οπως είπε και ο αλητήριος Κασιδιάρης, “τα χρέη των τραπεζών θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός”.

   Κατά τα άλλα ωρύονται για την εξαγωγή συναλλάγματος από τα νόμιμα εμβάσβατα των μεταναστών στις οικογένειες τους. Έχουν το θράσος να ζητούν την απέλαση βουλευτών της Αριστεράς που καταδικάζουν τον εθνικισμό που τρέφει τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες.

   Είναι γνωστές οι σχέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής με τις προμήθειες του ελληνικού στρατού, την ΚΥΠ ή τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ. Δεν αγαπούν τους έλληνες, αλλά το Λάτση και τον Βαρδινογιάννη. Μισούν τους πρόσφυγες, τους φτωχούς, την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες.

                                                                                                 

    «Στη συνοικία των προσφύγων δεν χωρούν φονιάδες προσφύγων»

 

   Αυτο το σύνθημα τίμησαν οι Αγιοκωνσταντινιώτες, γυρίζοντας την πλάτη τους στους φασίστες που κατέλαβαν παράνομα και με τις ευλογίες της αστυνομίας την πλατεία του Αγίου, παραμονές πρωτοχρονιάς.

    Πιάστηκαν αδιάβαστοι, δεν γνωρίζουν την ιστορία αυτού του τόπου. Ενός τόπου μαρτυρικού και ιστορικού, με πρόσφυγες άξιους που δημιούργησαν το 1922 το συνοικισμό. Ξεριζωμένοι απο την προδοσία του ιμπεριαλισμού και των βασιλικών, προγόνων των Χρυσαυγιτών.Οι ίδιοι άξιοι άνθρωποι πήραν το αίμα τους πίσω κατα την ΕΑΜική επανάσταση. Και πάλι αντιμετώπισαν τους ταγματαλήτες, Ράλληδες και Μπουραντάδες, ομοιδεάτες του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Από τους 8.000 κατοίκους ,μόνον 5 παρασύρθηκαν απο την ανάγκη να αγγίξουν τη φασιστοδωρεά.

 

Όσες κλούβες των ΜΑΤ και να προστατεύουν τους νοσταλγούς των ΕΣ-ΕΣ ,ο λαός του Αγρινίου ξέρει και τους φίλους του και τους εχθρούς του.

 

·       ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

     ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

·       ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ    ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ–ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
                          ΤΟΝ   ΦΑΣΙΣΜΟ

 

     Κίνηση Απελάστε το ρατσισμό Αγρινίου.

 Kar.org.gr

      Facebook: Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Αγρινίoυ



 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου