Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συνδικαλιστής της Αριστεράς του Αγρινίου vs Ψαριανού



                                             Αντί προλόγου...
     Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν το Μνημόνιο 2 και τη νέα δανειακή συνθήκη. Όμως φρόντισαν αμέσως να διαμηνύσουν ότι θα σεβαστούν τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας! Επανέλαβαν έτσι το κόλπο του Αντ. Σαμαρά κατά τη συζήτηση του Μνημονίου  τότε που η ΝΔ καταψήφισε, αλλά ο Σαμαράς (δια των «κύκλων» του) δήλωνε ότι θα σεβαστεί και θα τηρήσει την κατάπτυστη συμφωνία με την τρόικα (ως διεθνή δέσμευση της χώρας…)
    Στη Βουλή, η Δημ.Αρ. καταψήφισε το Μνημόνιο 2, αλλά την επομένη έσπευσε να καταγγείλει την Αριστερά στη Γερμανία (που καταψήφισε εκεί την ίδια «σύμβαση»), δηλώνοντας ότι ταυτίζεται με τη γερμανική σοσιαλδημοκρατία και τους Πράσινους που ψήφισαν –μαζί με τη Μέρκελ-τη θεσμοποίηση της διαρκούς και άγριας λιτότητας.
    Για να μην αφήσει περιθώρια για παρεξηγήσεις, η ΔΗΜ.ΑΡ υπερψήφισε τις αντιδραστικές μεταρυθμίσεις του Λοβέρδου για το φάρμακο στους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου 2.
    Οι συνδικαλιστές της ΔΗΜ.ΑΡ.(ΜΜΕ, Πανεπιστημιακοί, γιατροί)  δίνουν  μάχη για να περάσουν οι αντιδραστικές μεταρυθμίσεις κυβέρνησης- τρόικας
    Η ΔΗΜΑΡ οικοδομείται σαν παράμετρος της ανασυγκρότησης της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας.Οσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσουν εκεί στην Κουμουνδούρου τόσο το καλύτερο.
                       αναδημοσίευση τμήματος άρθρου της "εργατικής αριστεράς"με τίτλο "Ανήκει η ΔΗΜΑΡ στην Αριστερά?"




    Δημοσιεύουμε τον παρακάτω διαδικτυακό διάλογο μεταξύ του Κ.Διαμαντή ,μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων Αγρινίου -Θέρμου με τον πολύ κ.Ψαριανό.Ο Κώστας είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για την συνδικαλιστική και πολιτική του δράση με την οποία εχει κερδίσει το σεβασμό όλου του φάσματος της μαχόμενης Αριστεράς.Εχει επίσης διαπραγματευτεί τα θέματα εκπαίδευσης με δημοσιεύσεις του στις "Θέσεις",με επιστημονικά άρτιο τρόπο και κυρίως απο τη σκοπιά των εργαζομένων και της νεολαίας.Και μόνο η αισθητική της απάντησης του κ.Ψαριανού πλησιάζει τη χυδαιότητα,με ειρωνίες και σαχλαμάρες.Η εικόνα που μας ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τον,είναι αυτη ενός βατράχου που νομίζει οτι καβάλησε ενα άλογο.
                                                                                                     
<><><><><>                                                        επιτροπή αγώνα   <> <><><><>

ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ





Αν ο κύριος Ψαριανός είναι με τον Γκράμσι και τον Αλτουσέρ, όπως είπε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, εγώ θα πάω για μητροπολίτης Αιτωλίας!
Ο κατήφορός σας με τις ανυπόληπτες, πλέον, "υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις" είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμη.
Δύσκολο να κρυφτείτε, κ. Ψαριανέ!
Δυστυχώς για σας τα βίντεο από τοποθετήσεις σας στη Βουλή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα "φαραωνικού τύπου έργα του ΠΑΣΟΚ" ηχούν ακόμη στ' αφτιά μας!
Οι σημερινές αναθεωρημένες απόψεις σας για την αναγκαία "επένδυση του Ελληνικού" προκαλούν τουλάχιστον θυμηδία!
Το ρηθέν "από μικρός φαινόταν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει", δυστυχώς, επιβεβαιώνεται τόσο στο πρόσωπό σας όσο και στον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ.
Ελπίζω ότι σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας αρμόζει


Κώστας Διαμαντής
Δρ Κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης
Αγρίνιο


ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ
Γρηγόρης Ψαριανός
προς Κώστα Διαμαντή
<><><><>
Είμαστε ορκισμένοι αναθεωρητές όπως ο Γκράμσι, ο Τολιάτι, ο Μπερλινγκουέρ και ο Πουλαντζάς και θα συνεχίσουμε να αναθεωρούμε λαθεμένες απόψεις που μπορεί να είχαμε.
<><><><>
<>Ο κόσμος αλλάζει!   Καλά Χριστούγεννα
Υ.Γ.1 Αν στα    αφτιά   σας  ηχούν  πράγματα   να πάτε  σεΩΡΛ να το δείτε. Κρίμα είναι. 
Υ.Γ.2 Αν παλιότερα ήσασταν κνίτης,τροτσκιστής,μαοικός,σταλινικόςή γκρουπούσκουλοκαι αναθεωρήσατε εντασσόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ για θεραπευτικούς λόγουςπρέπεινασαςπληροφορήσωοτι

<>
δεν αποθεραπευτήκατε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θεραπευτικό κέντρο ή πολυκλινική. Χάλια σας βρίσκω. Και είναι λογικό γιατί ακόμα πάσχετε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Καλό Πάσχα

Με συντροφικούς χαιρετισμούς


 















ΚΩΣΤΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
προς Γρηγόρη Ψαριανό















«Πέρασε και δεν κόλλησε» από σας και το χώρο σας τόσο ο Γκράμσι όσο κι Πουλαντζάς! Τα κείμενα των δυο αυτών κορυφαίων μαρξιστών διανοούμενων δεν αποτελούν ποιητικές συλλογές, έτσι ώστε να προβάρει σ’ αυτά τις δικές του ερμηνευτικές προσεγγίσεις ο καθένας! Άλλο πράγμα η ποίηση και οι διαφορετικές (καθόλα νόμιμες)ερμηνευτικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρξουν γι’ αυτήν κι άλλο τα επιστημονικά κείμενα πολιτικής κοινωνιολογίας του Ν. Πουλαντζά. Τα κείμενα αυτά δεν επιδέχονται τις αναθεωρήσεις που θα ήθελε ο κάθε τυχάρπαστος, ο οποίος αρέσκεται σε παραπομπές στο βρόντο, χάριν εντυπώσεων και μόνον. Τέλος πάντων όμως.
Όσο για τα περιθώρια του πολιτικού σας αναθεωρητισμού, το υπάρχον πολιτικό φάσμα σάς προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες. Η σαρωτική αναδόμηση που επιχειρούν τα πολιτικά λαμόγια του ΠΑΣΟΚ έχουν ακόμη πολλές κενές θέσεις στο ρόστερ τους. Μπορείτε λοιπόν να εξασφαλίσετε καλή μεταγραφική θέση στα προσεχώς. Άλλωστε, σε λίγο καιρό αρχίζει κι η περίοδος των μεταγραφών!
Όσο για μένα δεν υπήρξα ποτέ κνίτης, ψηφοφόρος του ΚΚΕ,ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ή μέλος κάποιας οργανωμένης πολιτικής οργάνωσης ή γκρούπας(κατ’ εσάς) της Αριστεράς. Ανήκω στον ανένταχτο κόσμο της Αριστεράς που αγωνιά για το πού πάνε τα πράγματα, είμαι στο τμήμα της κοινωνίας που δεν έχω συμμετάσχει στο «πάρτι» της προηγούμενης περιόδου, δε «χρωστάω» και γι’ αυτό και μπορώ να μιλώ έτσι.

Μου κάνει, ωστόσο, εντύπωση το μένος που βγάζετε εναντίον των πρώην συντρόφων σας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν «κρατιέστε» να μπείτε σε κάποια συγκυβέρνηση με τις«υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (η πρεμούρα σας, άλλωστε,ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής κατά το διάστημα των διερευνητικών εντολών για κάτι τέτοιο), έτσι ώστε να νιώσετε κι εσείς την τιμή και τη χαρά να συνυπογράφετε Μνημόνια μαζί τους. Μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα. Απλώς να ξέρετε ότι το ροζ αμπαλάζ που μπορεί να παράσχει η ΔΗΜΑΡ σε μια τέτοια προσπάθεια δεν θα έχει να της προσδώσει καμία κοινωνική νομιμοποίηση. Το ρεύμα κοινωνικής αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, που δηλώνει υποταγή στις αγορές και στους τοκογλύφους, δεν θα είναι τόσο εύκολο να καμφθεί. Όσες δόσεις σοβαροφάνειας, «κυβερνησιμότητας», «οικονομικών ισοδύναμων» και άλλων ωραίων κι αν προσφέρει ο χώρος της ΔΗΜΑΡ, η απήχησή σας θα παραμείνει πολύ συγκεκριμένη. Η δεξαμενή των πικραμένων πρώην Πασόκων δεν είναι, άλλωστε,απεριόριστη.



Να είστε καλά!
Κώστας Διαμαντής
<><><><><><>

<><><><><><>








<><><><><><>






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου