Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αποφασισαν χωρις εμάς,προχωράμε χωρίς αυτούς!!

         Οι ίδιες οι εξελίξεις καλούν τον καθένα να πάρει  θέση.Οπως φαίνεται αυτο αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπικές έρευνες.Οι εργαζόμενοι θέλουν να πάρουν θέση,να δηλώσουν την οργή και την απέχθεια ,ακόμα και τον τρόμο μπροστά στα νέα μέτρα που ανακοινώνονται για το καλοκαίρι.Καλούμαστε και μέσα στην Αριστερά να αποφασίσουμε με ποιόν θα πάμε και ποιόν θα αφήσουμε,στο πολιτικό επίπεδο εννοώ.
          Η  περιγραφή της ελληνικής περίπτωσης σαν του  "αδύναμου κρίκου της ιμπεριαλιστικής αλυσίδας",νομίζουμε οτι με κάθε πολιτικό κριτήριο είναι η κοντινότερη στην αλήθεια.Είναι μια ανάλυση εφόδου,πολέμου "κινήσεων", για όσους αγαπούν και τον Γκράμσι,με σκαμπανεβάσματα αλλα και με υψηλά καθήκοντα για την Αριστερά.Γένικευμένη σύγκρουση των τάξεων είναι μπροστά μας και το γνωρίζουν όλοι.
         Κάποιοι δείκτες μας κάνουν αισιόδοξους.1)Η όλο και αυξανόμενη επιρροή της αριστεράς,2)οι παραδόσεις της πολιτικής συλλογικότητας στους έλληνες εργαζομένους αλλα και σε πολλούς μετανάστες που στη χώρα τους συμμετείχαν στην Αραβική εξέγερση,στην παλαιστινιακή αντίσταση,στο Κουρδικό ), 3)τα τελευταία κινηματικά ξεσπάσματα, θα μπορούσανυπο προυποθέσεις να αποτελέσουν
μια παραδειγματική για τους ευρωπαικούς λαούς εξέγερση, ενα πραγματικό διεθνιστικό κάλεσμα (οχι στην Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα)αλλα στην ευρωπαική εργατική τάξη και νεολαία.
4) η καταιγιστική κρίση του πολιτικού συστήματοςπου ρύθμιζε τις σχέσεις των δύο βασικών τάξεων της κοινωνίας ,κεφαλαιοκρατών-εργατών ανοίγει το παιχνίδι του ταξικού ανταγωνισμού,όλα είναι ανοικτά -μπορούμε να νικήσουμε το νεοφιλελευθερισμό και τα Μνημόνια.
          Είμαστε και εμείς ακόμα  αναγκασμένοι να πάρουμε θέση , στο μικρόκοσμο του συριζα Αγρινίου ,στο ψηφοδέλτιο κτλ.Καλούμε σε υποστήριξη του Αντρέα Καραγιάννη για  λόγους που εκθέτουμε στην προκήρυξη στήριξης του.Τα νέα κομμάτια έχουν το ενδιαφέρουν,ανοίγουν την Αριστερά σε νέα λαικά ακροατήρια.Το αν θα συνδεθεί ξανά  με αυτά τα νέα τμήματα που ριζοσπαστικοποιούνται, θα καθορίσει το μέλλον της σαν συνολικό πολιτικό ρεύμα. Δύο σταυροί που μένουν ,να πάνε στους δηλωμένους με τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συντρόφους που τυχαίνει να είναι και οι πιο δραστήριοι στην ταξική και πολιτική πάλη.
                                                                 Μαρία Τριανταφυλλίδου.
                                                       Διεθνιστική Εργατική Αριστερά





  






                                                            
                                         
                                         συντρόφους που,μαζί και με άλλους ευτυχώς,είναι και οι πιο δραστήριοι,οι πιο μαχητικοί στους συνδικαλιστικούς,και τώρα τελευταία και στους πολιτικούς αγώνες.
          



    Η  παρακάτω προκύρηξη  στηρίζει την υποψηφιότητα του Α.Καραγιάννη στις επερχόμενες εκλογές ,μέσα βέβαια απο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,ακριβώς γιατι θεωρήσαμε οτι υπήρξε ανάγκη για μια τέτοια υποψηφιότητα , για να ακουστούν ξεκάθαρα τα τρία προγραμματικά στοιχεία με τα οποία απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους.Οχι μόνο για τις δράσεις που κάναμε μαζί και με άλλους αλλα για να ακουστούν καθαρά ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ μέσα απο τα συνδικάτα,τις λαικές συνελεύσεις ,τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς.                                                                                                                                                                 
                                      
                                                                                                                                        



6η Μαιου: Μαζική υπερψήφιση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

364  ημέρες κοινωνικοί- πολιτικοί αγώνες για την ανατροπή της λαίλαπας





·        ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤA ΚΟΜΜΑTA ΤΟΥ Μνημονίου



·           ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ μαζικά το ΣΥ.ΡΙΖ.Α των αγώνων



·           ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ      ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τους αγώνες και την κυβέρνηση.



     Η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ανένταχτοι αγωνιστές, μέλη και φίλοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα σε υπερψήφιση του Αντρέα Καραγιάννη, συνεργαζόμενου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

     Ο Α. Καραγιάννης πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις των πλατειών και πρωταγωνίστησε μαζί με άλλους, για το θέμα του χαρατσιού (κινητοποιήσεις, συγκέντρωση έξω από τη Δ.Ε.Η, δικαστική προσφυγή στην εταιρία). Πρωτοστάτησε επίσης με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την παιδική βιβλιοθήκη» της πόλης (καμπάνια υπογραφών και διαδήλωση έξω από το δημαρχείο). Ήταν μια μικρή νίκη. Τα «δεν έχουμε λεφτά, πάνω από όλα η νομιμότητα», μετατράπηκαν σε επαναλειτουργία της παιδικής βιβλιοθήκης.

      Γιαυτό καλούμε σε υπερψήφιση του συναγωνιστή μας Αντρέα. Γιατί έχουμε ανάγκη από αγωνιστές που δεν υποκύπτουν στις δυσκολίες που ζούμε και δεν υποχωρούν στην τρομοκρατία και την εξατομικοποίηση, και που επενδύουν στη συλλογική δράση, στην αντίσταση, και τελικά σε μια Αριστερά που καλείται απο την ιστορία να παίξει το ρόλο της ανατροπής των ισχυρών του πλούτου και του πολιτικού τους προσωπικού.



 
Σταυρός στον Αντρέα Καραγιάννη σημαίνει :
1)Ναι στην αυτοοργάνωση απο τα κάτω. Αν εμείς οι ίδιοι δεν οργανωθούμε μεταξύ μας το παιχνίδι εχει χαθεί.
2)ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στο τοκογλυφικό χρέος.Το χρέος το δημιούργησαν οι εξωφρενικές  «νόμιμες» φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου,η κρατική γραφειοκρατία,οι πολιτικάντηδες των αστικών κομμάτων.Οχι οι εργαζόμενοι και ο λαός που δεν ρωτήθηκαν για καμιά επιλογή των κυβερνώντων.
3)ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ  Μέσα στη γενοκτονία -του εισοδήματος και των δικαιωμάτων που ζούμε,κάποιοι πλουτίζουν.Η κερδοφορία του κεφαλαίου (ελληνικού και διεθνούς) είτε αυξάνεται, είτε παραμένει στα προ κρίσης επίπεδα. Η ακρίβεια καλπάζει, τα είδη πρώτης ανάγκης λείπουν πλέον απο χιλιάδες σπίτια. Τα παιδιά των οικογενειών που δεν εχουν για φροντιστήρια ή για Πανεπιστήμια του εξωτερικού σπρώχνονται στη βιοπάλη απο ηλικίες, που απαγορεύει ο ίδιος ο νόμος. Η μεγάλη βιομηχανία και οι Μητροπόλεις, εξαιρέθηκαν απο το χαράτσι της Δ.Ε.Η. Ο εκβιασμός να πληρώσουν ακόμα και όσοι αδυνατούν, ακόμα και οι άνεργοι, έσπασε τα μούτρα του στην οργανωμένη ανυπακοή. Οι εφοπλιστές συνεισφέρουν (μέσα από τα κόλπα της φοροαπαλλαγής) στο δημόσιο κορβανά, λιγότερα από τις εισφορές των μεταναστών. ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ.
4)ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια κάθε είδους. Ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, άμεση απαλλαγή κάθε νοικοκυριού από τοκογλυφικούς εκβιασμούς. Αρκετά πήραν οι τράπεζες από την εποχή Κωστάκη έως σήμερα ως ενίσχυση, παρότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εχει απο τις υψηλότερες κερδοφορίες στην Ευρώπη. ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, με ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ των σωματείων των τραπεζουπαλλήλων.
    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Α.Καραγιάννη, για να μας βρούν μπροστά τους και την επομένη των εκλογών. Δεν ζητάμε μόνο ψήφους, αλλά και μαχητές. Για το δικαίωμα στη δουλειά, στη δημόσια παιδεία και υγεία, για συνθήκες ανθρώπινες για εμάς και τα παιδιά μας.

        Δ.Ε.Α-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ-ΜΕΛΗ και ΦΙΛΟΙ  ΣΥ.ΡΙΖ.Α






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου